ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Zahrady překypují letním ovocem. Už jste jím přejedení? Zavařeniny jsou hotové a stejně se stále klubou nové a nové bobule ? Nakyslé tóny rybízu, malin i ostružin se skvěle doplňují s čokoládovou chutí kávy Café Santo Domingo. Odpočiňte si a vychutnejte plody své zahrady teď a tady.
Pro konzervativního kávomilce nic zajímavého, ale pokud máte rádi experimenty a nebráníte se novým chutím, můžete poznat nečekanou harmonii kávy a kyselých tonů ovoce.
Budete potřebovat:
Připravené ovoce mixujte tak dlouho, než dosáhnete jemné textury. Pokud na to váš mixér nestačí, nevadí. Zrníčka odstaňte pasírováním přes jemné sítko.
Do shakeru vložte ledové kostky a připravené ovocné pyré. Nakonec přidejte dva šálky čerstvě připraveného espressa nebo odpovídající množství (60-70 ml) filtrované kávy. Dle chuti můžete přidat také trochu třtinového cukru. Protřepejte a podávejte v skle.
Experimentovat můžete také s ostružinami, borůvkami, černým i bílým rybízem, višněmi. Základní recept a postup přípravy je stále stejný. Především dbejte na to, abyste ovocné pyré zbavili semínek, která by vám požitek zbytečně pokazila a pak už jen užívejte nové chuti. :-)