Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem
naše cena 389,00 Kč (15,56 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 679,00 Kč (27,16 €)
skladem
naše cena 259,00 Kč (10,36 €)
skladem
naše cena 289,00 Kč (11,56 €)
skladem

12. 08. 2019

Káva a tonic? Od nás má palec nahoru

Poslední záchvěvy léta vybízí k experimentům. I když espresso tonic  je v mnoha kavárnách a barech oblíbenou stálicí. Ochutnali jste ji už? A víte, jak má správně připravený nápoj vypadat?

 

 

 

 

Každý dobrý barista ví, že ať už kávu ladí s jakýmikoli příchutěmi, základ je stále stejný. Voňavá, čerstvá a pečlivě skladová kávová zrna. Připravujete-li ledové espresso tonic, budete logicky potřebovat taky led a tonic. Jaký? No ten nejlepší!

 

Tak jako káva chutná nejlépe z měkké nebo filtrované vody, je z ní nejlepší i led. Zdá se to jako banalita, ale pokud chcete dosáhnout profesionálního výsledku, přípravu ledu nepodceňujte. A jaký vybrat tonic? Originální recept obsahuje tonic s výraznější aciditou. Skvělý je ale i suchý a bylinkový. Především vybírejte ale toniky kvalitní. Klidně z nápojových speciálek. Dvě deci vyjdou okolo třiceti korun a na výslednou chuť má zásadní vliv.

 

Připravte si dvojité espresso. Do sklenice o objemu 300 - 350 ml vložte několik kostek ledu a přelijte decilitrem vychlazeného tonicu. A teď přichází ta nejdůležitější, doslova obřadní chvíle. Vezměte si lžičku a pomalým sotva zřetelným pohybem nalívejte espresso přes lžičku do sklenice. Pokud dodržíte tento postup, zůstane káva viditelně oddělená od tonicu. Ozdobte dvoubarevný nápoj snítkou rozmarýnu, tymiánu, pomeranče nebo grepu a vychutnávejte tenhle fantastický zážitek.