ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Poslední záchvěvy léta vybízí k experimentům. I když espresso tonic je v mnoha kavárnách a barech oblíbenou stálicí. Ochutnali jste ji už? A víte, jak má správně připravený nápoj vypadat?
Každý dobrý barista ví, že ať už kávu ladí s jakýmikoli příchutěmi, základ je stále stejný. Voňavá, čerstvá a pečlivě skladová kávová zrna. Připravujete-li ledové espresso tonic, budete logicky potřebovat taky led a tonic. Jaký? No ten nejlepší!
Tak jako káva chutná nejlépe z měkké nebo filtrované vody, je z ní nejlepší i led. Zdá se to jako banalita, ale pokud chcete dosáhnout profesionálního výsledku, přípravu ledu nepodceňujte. A jaký vybrat tonic? Originální recept obsahuje tonic s výraznější aciditou. Skvělý je ale i suchý a bylinkový. Především vybírejte ale toniky kvalitní. Klidně z nápojových speciálek. Dvě deci vyjdou okolo třiceti korun a na výslednou chuť má zásadní vliv.
Připravte si dvojité espresso. Do sklenice o objemu 300 - 350 ml vložte několik kostek ledu a přelijte decilitrem vychlazeného tonicu. A teď přichází ta nejdůležitější, doslova obřadní chvíle. Vezměte si lžičku a pomalým sotva zřetelným pohybem nalívejte espresso přes lžičku do sklenice. Pokud dodržíte tento postup, zůstane káva viditelně oddělená od tonicu. Ozdobte dvoubarevný nápoj snítkou rozmarýnu, tymiánu, pomeranče nebo grepu a vychutnávejte tenhle fantastický zážitek.