Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 189,00 Kč (7,56 €)
skladem
naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 189,00 Kč (7,56 €)
skladem
naše cena 159,00 Kč (6,36 €)
skladem
naše cena 149,00 Kč (5,96 €)
skladem

16. 06. 2020

Dalgona Coffee – znáte letní kávový hit sezony 2020?

Mezi letní kávové stálice jako je frappé, affogato a naše milované cold brew letos vtrhl uragán. Jmenuje se Dalgona Coffee a původem je z Koreje. Už z fotek nám bylo jasné, že vizuální dojem je opravdu grandiózní. Podívali jsme se okem náročného kávomilce, jaké je Dalgona Coffee pod krásnou slupkou.

 

 

 

 

Kde se vzala, tu se vzala a klidné vody všemožných druhů ledových káv rozvířila káva jménem Dalgona. Je to v podstatě takové studené cappuccino vzhůru nohama. Nápoj dostal název podle tradičních korejských karamelových bonbonů, které jsou oblíbeným street food v této krásné zemi. A co potřebujete na přípravu tohoto zbrusu nového kávového nápoje?  

 

  • 2 lžíce instantní kávy – tak tu jsme si museli zajít extra koupit, protože v naší kuchyni rozhodně nemá stálé místo :-)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce studené vody
  • 120 ml čerstvého mléka
  • led

 

Pro přípravu kávové pěny vyšlehejte metličkou v misce nebo pomocí šlehače kávu s cukrem a vodou. Šlehejte tak dlouho, dokud nevznikne světle hnědá pěna, která dělá při povytažení šlehací metly „špičky“ – podobně jako při šlehání vaječného bílku. Při ručním šlehání metličkou to může zabrat i 15 minut. Do sklenice vložte kostky ledu, zalijte mlékem a opatrně navrstvěte kávovou pěnu. Můžete podávat.

 

A jak to vidíme my?

 

Mezi ledovými kávami patří rozhodně k těm nejvíce fotogenickým. Facebook a Instagram jich bude letos bez pochyby plný - ostatně taky se o jeden dva statusy postaráme. Kdo si potrpí na kávu s mlékem a cukrem, určitě bude spokojen. Především tedy, pokud si umí pochutnat na instantní rychlo kávě. Zaznamenali jsme taky jeden vtipný moment při konzumaci – pěnu je totiž potřeba v průběhu konzumace promíchat s mlékem a to se v napěchované sklenici provádí bez poskvrny dost těžko:-). Nakonec jsme naznali , že bude nejlepší nejdřív část pěny ujíst a po té až zbytek pěny s mlékem opatrně postupně promíchávat.

 

A co je pro opravdového kávomila nejdůležitější? Kávu Dalgona z podstaty věci nelze připravit z kvalitní čerstvě zrnkové kávy, což pro nás zpečetilo její osud. Králem mezi ledovými kávami pro nás i v roce 2020 zůstává jednoduché a přesto tak rafinované cold brew. Jak na něj? To se dozvíte v tomto článku.