S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Zajímavosti o kávě

Zajímavé články k dobré kávě neodmyslitelně patří. V našem blogu najdete nejen exkluzivní rozhovory se známými osobnostmi, ale také recepty a další zajímavosti ze světa kvalitní kávy.

Kvalita vody a chuť kávy spolu neodmyslitelně souvisí

20. 11. 2017

Voda je druhou nejvýznamnější složkou při přípravě kávy. Tvoří 98-99 % obsahu nápoje a je tedy zřejmé, že její kvalita má zásadní vliv na chuť připraveného nápoje.

celý článek

Hana Křížková: Miluji vůni kávy

13. 11. 2017

Zpěvačka Hanka Křížková (60) patří k milovníkům kávy. Zásadně na ni chodí do kavárny a pije ji bez cukru a mléka. Vyzpovídali jsme ji pro náš magazín Café Santo Domingo.

celý článek

Café Santo Domingo je kávou jednodruhovou. Proč je to výhoda?

06. 11. 2017

Obvykle se káva označuje jako jednodruhová nebo směs. Ve směsi jsou namíchaná kávová zrna z nejrůznějších pěstíren a zemí. Jednodruhové kávy naopak pochází z jedné země, případně z jedné farmy. Třeba jako Café Santo Domingo.

celý článek

Víte co je to cupping?

23. 10. 2017

Cupping je ve své podstatě kávový ekvivalent k poněkud rozšířenější degustaci vín. Má své zásady a specifika. Rozhodně je to ale moc příjemný zážitek, který posune vaše vnímání chutí na zcela novou úroveň.

celý článek

Vše o správném zpracování kávových plodů

11. 10. 2017

Pěstování, sklizeň a zpracování. To jsou tři klíčové procesy, které největší měrou ovlivňují výslednou kvalitu kávy. Není-li s plody ve fázi zpracování zacházeno správně, mohou i ty nejpečlivěji ošetřované a sklízené plody vzít za své.

celý článek

Arabika vs. robusta. Tohle je deset hlavních rozdílů

03. 10. 2017

Dva hlavní typy kávovníku se liší botanickými i chemickými vlastnostmi. Pojďme se podívat, jak tyto vlastnosti ovlivňují specifickou chuť kávových zrn.

celý článek

Café Santo Domingo je arabika. Jak se pěstuje?

26. 09. 2017

Arabika je odrůda kávy, která pochází ze stále zeleného stromu, kávovníku arabského. Tyto pečlivě kultivované stromy nerostou jen v Dominikánské republice, ale najdeme je asi v 60 zemích světa. V globálním měřítku se arabika považuje za chuťově kvalitnější druh kávy než robusta.

celý článek

Pavlína Senič: Kávu servíruji stylově

23. 08. 2017

Známá operní pěvkyně Pavlína Senič (40) je znalkyní kávy, kterou si ráda vychutnává s přáteli. Vyzpovídali jsme ji pro náš magazín Café Santo Domingo.

celý článek

Martin Harich: Kávu jsem začal pít pro její vůni

26. 07. 2017

Slovenský zpěvák Martin Harich se proslavil v soutěži Česko Slovenská Superstar, kde skončil na čtvrtém místě. Uspěl i v britském X-Factoru. Díky tomu získal spoustu fanoušků a od té doby koncertuje po celém světě, odkud si vozí kávu. Je totiž vášnivým sběratelem kávy.

celý článek

Třicet základních pojmů pro všechny kávomilce

10. 07. 2017

Co je to cibetková káva? Jaké máme druhy kávovarů, nebo jaká je historie nejznámějších českých kaváren? Připravili jsme pro vás kávový slovník, který by měl mít každý kafař v malíku.

celý článek