Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem
naše cena 679,00 Kč (27,16 €)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem

30. 07. 2018

Zahradní ovoce a káva? Ano, jde to… a skvěle!

Zahrady překypují letním ovocem. Už jste jím přejedení? Zavařeniny jsou hotové a stejně se  stále klubou nové a nové bobule ? Nakyslé tóny rybízu, malin i ostružin se skvěle doplňují s čokoládovou chutí kávy Café Santo Domingo. Odpočiňte si a vychutnejte plody své zahrady teď a tady.

 


Pro konzervativního kávomilce nic zajímavého, ale pokud máte rádi experimenty a nebráníte se novým chutím, můžete poznat nečekanou harmonii kávy a kyselých tonů ovoce.

 

Budete potřebovat:

  • 3 jahody nebo cca 10 dobře vyzrálých malin
  • jeden trs rybízu
  • třtinový cukr dle chuti
  • led
  • 2 šálky espressa nebo odpovídající množství filtrované kávy

 

Připravené ovoce mixujte tak dlouho, než dosáhnete jemné textury. Pokud na to váš mixér nestačí, nevadí. Zrníčka odstaňte pasírováním přes jemné sítko.

 

Do shakeru vložte ledové kostky a připravené ovocné pyré. Nakonec přidejte dva šálky čerstvě připraveného espressa nebo odpovídající množství (60-70 ml) filtrované kávy. Dle chuti můžete přidat také trochu třtinového cukru. Protřepejte a podávejte v skle.

 

Experimentovat můžete také s ostružinami, borůvkami, černým i bílým rybízem, višněmi. Základní recept a postup přípravy je stále stejný. Především dbejte na to, abyste ovocné pyré zbavili semínek, která by vám požitek zbytečně pokazila a pak už jen užívejte nové chuti. :-)