Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem
naše cena 429,00 Kč (17,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem
naše cena 289,00 Kč (11,56 €)
skladem

09. 09. 2019

Vyrobte si svoji dominikánskou domácí čokoládu. Je nezapomenutelná

Co se stane, když spojíte prvotřídní kakao a panenský kokosový olej? Vznikne fantastická Karibikem provoněná domácí čokoláda. Všechno za peníze nekoupíte. Třeba taková radost z výroby vlastní domácí čokolády je k nezaplacení. Tak pojďme na to :-)

 

 


 

 

Domácí je domácí. A takovou v obchodě nekoupíte. Můžete experimentovat s množstvím cukru – (ideálně kokosového), s oříšky, sušeným nebo lyofilizovaným ovocem, kterým čokoládu ozdobíte. Fantazii se doma meze nekladou J. Výroba domácí čokolády má ještě jednu velkou výhodu. Můžete si vyrobit všelijaké tvary. Stačí použít třeba tvarované nádobky na led nebo nejrůznější formičky. Třeba ty, které jinak používáte při pečení vánočního cukroví.

My jsme si zamilovali tento recept. Proč? Je zdravý a jednoduchý. Všechny suroviny máme doma po ruce a tak si můžeme čokoládu vyrobit kdykoli.

Co budete potřebovat?

Kakao si prosejte přes jemné sítko. Na mírném ohni si pomalu rozehřejte kokosový olej, přidejte cukr a kakao. Dobře vymíchejte do jemné konzistence. Tekutou čokoládu nalijte do připravených formiček nebo do větší nádoby vyložené pečícím papírem. Posypejte oříšky, kokosem nebo sušeným ovocem podle chuti a nechte vychladnout v lednici.  

Vychlazenou čokoládu pak vyjměte z formiček nebo nalámejte na kousky a… žijte si to ;-)