Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem
naše cena 259,00 Kč (10,36 €)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem

10. 07. 2018

Tři exotické kávové nápoje, o kterých jste ještě neslyšeli

Slovo dovolená se teď skloňuje ve všech směrech. Hezkou vzpomínkou na dovolenou může být i tamější originální kávový rituál nebo nápoj. O tom, jak se pije káva v Itálii, už jsme psali zde. Dnes se podíváme na tři neobvyklé kávové nápoje typické pro země, které navštíví málokdo. Ale zažít chuť exotiky přeci můžeme i doma :-)

 

 

Lassi káva

Indie je krásná země plná kontrastů. Tradiční pouliční čaj i káva vařená v tradičních nádobách a současně fronty před kavárnami nadnárodních řetězců jsou každodenní indickou realitou. Lassi káva vychází z tradičního indického jogurtového nápoje lassi, který je příjemným ochlazením na parném indickém slunci. Jogurt je výbornou a zdravou alternativou mléka. Kávu zahustí stejně jako smetana a dodá mu svěží chuť.

  • 100 ml espressa
  • 6 kostek ledu
  • 150 ml čerstvého bílého jogurtu
  • vanilkový extrakt nebo vanilka bourbon
  • med

Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte do hladka. Podávejte ve vysoké sklenici a podle chuti můžete dosladit medem.

 

Caffé Touba

Caffé Touba je horký nápoj, který má kořeny v africkém Senegalu. Kombinace koření a doma upražené zelené kávy je vskutku nevšední. Příprava zabere víc času. Pokud ji pojmete jako zábavu, tak si společně strávený čas s rodinou nebo přáteli určitě užijete :-).

  • 60 g zelených kávových zrn
  • 1 lžička afrického pepře
  • 1 lžička hřebíčku
  • cukr

Na rozpálené pánvi upražte kávová zrna podle našeho návodu zde. Vychlaďte upražená kávová zrnka a společně s kořením je utlučte v hmoždíři. Umístěte na konvičku plátěný filtr (případně můžete použít i klasický papírový, který před použitím propláchněte horkou vodou), vložte do filtru směs kávy a koření a zalijte 500 ml vroucí vody. Podle chuti doslaďte cukrem a podávejte.

 

Yuanyang

Yuanyang v sobě poněkud překvapivě mísí kávu a černý čaj. Tento osvěžující původně pouliční nápoj najdete v dnešní době na nápojových lískách vyhlášených hongkongských restaurací a rozhodně stojí za to ochutnat.

·         2 lžíce kvalitního sypaného černého čaje

·         250 ml kondenzovaného mléka

·         500 ml filtrované kávy připravené ideálně ve frenchpressu dle návodu zde

·         cukr

Vařte 2 lžíce kvalitního sypaného černého čaje s 250 ml vody po dobu dvou minut. Lístky čaje poté vyjměte a do nádoby vmíchejte kondenzované mléko. Vařte na mírném ohni další dvě minuty. Následně smíchejte s filtrovanou kávou, oslaďte dle chuti cukrem a podávejte.