ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Pravé cappuccino se připravuje z šálku espressa, mléka a mléčné mikropěny. Může se tedy zdát, že připravit si skvělé cappuccino doma, vyžaduje presovač s parní tryskou. Opak je pravdou.
I vyznavači minimalismu a milovníci frenchpressu si občas rádi pochutnají na cappuccinu. A protože je frenchpress naším oblíbeným pomocníkem při přípravě kávy, máme pro vás osvědčený tip na skvělé (i když ne pravé) cappuccino. Přestože se připravuje bez tradičního presovače a parní trysky, je tak jemné, lahodné a krémové, jak má být. Při přípravě cappuccina třeba použít kromě kvalitní zrnkové kávy také správné mléko. Není divu, když tvoří 4/5 objemu cappuccina.
Potřebovat budete:
V moka konvičce si připravte 30 ml silné kávy. Mléko dejte ohřívat v hrnci na teplotu 60-65 stupňů Celsia. Polovinu objemu mléka přelijte do frenchpressu a pístem se sítkem šlehejte, dokud nevznikne hutná mléčná pěna. Připravenou kávu přelijte do nahřátého šálku, přidejte mléko a opatrně do středu šálku vlijte i mléčnou pěnu.
Dobrou chuť