Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem
naše cena 679,00 Kč (27,16 €)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem

18. 03. 2019

Pravé nebo domácí? Skvělé cappuccino zvládnete i doma

Pravé cappuccino se připravuje z šálku espressa, mléka a mléčné mikropěny. Může se tedy zdát, že připravit si skvělé cappuccino doma, vyžaduje presovač s parní tryskou. Opak je pravdou.

 

 

 

 

I vyznavači minimalismu a milovníci frenchpressu si občas rádi pochutnají na cappuccinu. A protože je frenchpress naším oblíbeným pomocníkem při přípravě kávy, máme pro vás osvědčený tip na skvělé (i když ne pravé) cappuccino. Přestože se připravuje bez tradičního presovače a parní trysky, je tak jemné, lahodné a krémové, jak má být. Při přípravě cappuccina třeba použít kromě kvalitní zrnkové kávy také správné mléko. Není divu, když tvoří 4/5 objemu cappuccina.

 

Potřebovat budete:

 

 

V moka konvičce si připravte 30 ml silné kávy. Mléko dejte ohřívat v hrnci na teplotu 60-65 stupňů Celsia. Polovinu objemu mléka přelijte do frenchpressu a pístem se sítkem šlehejte, dokud nevznikne hutná mléčná pěna. Připravenou kávu přelijte do nahřátého šálku, přidejte mléko a opatrně do středu šálku vlijte i mléčnou pěnu.

Dobrou chuť Wink