Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 259,00 Kč (10,36 €)
skladem
naše cena 149,00 Kč (5,96 €)
skladem
naše cena 289,00 Kč (11,56 €)
skladem

03. 01. 2019

Nezříkejte se horké čokolády. Zahřeje a pomůže regeneraci unaveného těla

Horkou čokoládu připravenou z kvalitních surovin si nemusíte odpírat. Naopak. Má blahodárné účinky na tělo i duši.

 

 


Historie popíjení horkého nápoje z kakaových bobů sahá hluboko do doby Aztécké a Mayské říše. Známý byl pro své výrazné povzbuzující a léčivé účinky.  Do Evropy dovezl kakaové boby španělský objevitel Hernádo Cortés v polovině 16. století a od té doby se popíjení horké čokolády podobné té dnešní, mohutně rozmáhalo napříč celým kontinentem. Především ve španělsku se stalo společenskou událostí, tak jako čaj o páté v Anglii. Čokoláda se popíjela výhradně jako horký nápoj až do roku 1847, kdy vznikla vůbec první tabulka čokolády.

 

Protože je horká čokoláda dobrá a sladká považujeme ji za něco méně zdravého než je například čaj. Pravdou ovšem je, že pokud tento teplý nápoj připravíte z kvalitních surovin, je bohatým zdrojem antioxidantů včetně vitaminu E. Horká čokoláda připravená z kvalitní vysokoprocentní čokolády a mléka či smetany pak pomáhá regeneraci unaveného těla po náročném tréninku.

 

Pozor si dejte na různé nekvalitní směsi, které obsahují zbytečné přidané látky. Časté jsou například škroby, které zajistí hustou až pudinkovou konzistenci. Nejsou sice škodlivé, ale do výživného nápoje zkrátka nepatří.

 

Připravujete-li si nápoj přímo z čokolády, pak je dobré přidat do nápoje špetku soli. Sportovcům pomůže dohnat deficit sodíku a gurmánům prostě udělá radost nová chuť. A dobrá zpráva na závěr. Naše kvalitní směsi pro přípravu horké čokolády už sůl obsahují. Takže stačí přidat teplé mléko a lahůdka je na světě.