ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Všudypřítomné dýně. Konec léta a celý podzim se okolo nich točí. Polévky, dezerty, sušení, dekorace. Napadlo vás někdy, že by mohla dýně ladit s kávou? Na tuhle specialitu na podzim narazíte v nejedné kavárně. Dejte si ale pozor, z čeho latte barista připravuje.
Kupovaný dýňový sirup je ve většině případů napěchovaný cukrem a barvivem. Výsledný nápoj je pak jakýmsi přeslazeným koktejlem. Chcete dopřát famózní dýňové latte? Vsaďte na domácí výrobu. Pokud máte na zahrádce dýni a ve spíži kvalitní zrnkovou kávu, máte vyhráno.
Jak na to?
Nejdříve si připravte dýňové pyré. Ideálně z dýně hokkaidó, kterou nemusíte loupat. Několik kostek podlijte troškou vody, uvařte do měkka a poté rozmixujte.
Od dýňového pyré je už jen kousek k dýňovému sirupu. Ten si můžete vyrobit do zásoby a skladovat ho v lednici. Pro přípravu sirupu budete potřebovat:
Dýňové pyré s vodou a všemi ostatními surovinami přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout, přecedíme přes sítko a je to.
Připravíme si šálek espressa, 200 ml mléka, které našleháme do mikropěny a 2 lžíce dýňového sirupu. Podáváme ve vysoké sklenici a užíváme si krásu podzimu :-).