Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem
naše cena 389,00 Kč (15,56 €)
skladem
naše cena 429,00 Kč (17,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem
naše cena 149,00 Kč (5,96 €)
skladem
naše cena 289,00 Kč (11,56 €)
skladem

27. 11. 2017

Mléko a káva k sobě patří. Víte, jak docílit ideální chuti?

Opravdu kvalitní káva chutná skvěle pouze zalitá vodou bez jakýchkoli dalších ochucovadel. Ale ruku na srdce, kdo z nás si občas život neosladí dobrým cappuccinem nebo latté.

 

 

Mléko a káva k sobě zkrátka a dobře patří. Jsou lidé, kteří si kávu bez mléka nedají vůbec. Víte ale jaké mléko použít, jak ho připravit a skladovat?


Mléko kávu přirozeně zjemňuje, proto je vhodné vybírat pro tyto nápoje kávu s výraznější chutí. Když chceme vytvořit nápoj nejlepší kvality, potřebujeme pochopitelně kávu nejlepší kvality. Stejně tak vybíráme i mléko. V každém případě je třeba se zcela vyhnout mlékům sušeným, která chuť i aroma kávy vyloženě kazí. Nejlepších chuťových vlastností docílíte, použijete-li v chladících boxech prodávané „čerstvé mléko”. Trvanlivé mléko naopak chuť kávy poněkud potlačí a nedodá požadovanou sladkost.

Pokud chcete ještě více zdůraznit sladkou a jemnou chuť mléka, je ideální ho napěnit horkou parou. Použijete-li mléko plnotučné, vytvoříte menší množství pěny než u mlék polotučných a nízkotučných. Pěna bude ovšem hladká, krémová a velmi chutná. Poměrně dobře lze napěnit i mléka ořechová či mléko bez laktózy.

 

 

Důležité je dbát i na správné skladování mléka. Napěnit lze pouze mléka čerstvá, která mají většinu doby použitelnosti ještě před sebou. Mléko uchovávejte v neprůsvitných obalech a v každém případě jej mezi použitími odkládejte do ledničky. Jinak může dojít k degeneraci bílkovin, které pak znemožní efektivní napěňování.


5 tipů, jak mléko nejlépe napěnit:

1. Mléko a konvička na napěňování musí být důkladně vychlazené.
2. Konvičku naplníme mlékem maximálně do poloviny.
3. Trysku s horkou parou držíme těsně pod hladinou až do doby než získáme potřebný objem mléka.
4. Následně nakláníme konvičku ze strany na stranu. To je zásadní pro krémovou texturu a sjednocení mléka v kompaktní hmotu.
5. Trysku vypínáme po dosažení ideální teploty, ta by neměla přesáhnout 65 ⁰C u kravského a 60 ⁰C u rostlinného mléka.