Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem
naše cena 679,00 Kč (27,16 €)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem

27. 08. 2018

Ledová moka káva. Dezert nebo snídaně?

Moka káva je pro kávové gurmány už spíše dezert než skutečná káva, ale to nemění nic na tom, že se jedná o oblíbený nápoj. Máme pro vás tip na osvěžující recept plný vůní a chutí, který si zamilujete.

 


 

Moka káva se obvykle podává po obědě. Tento recept jsme si ovšem oblíbili hlavně po ránu. Příprava je rychlá, což ráno víc než potěší :-). Dobrou volbou je také nahrazení polotučného mléka mlékem ořechovým. My máme nejraději variantu s mandlovým mlékem, které je lahodné a skvěle zasytí. Využít ale můžete i mléko kokosové, makové, ovesné... zkrátka jakékoli podle chuti a možností.

 

 

Co potřebujete:

 

  • 1 a 1/4 šálku kávy Café Santo Domingo
  • 1 sáček směsi na horké kakao/horkou čokoládu
  • podle potřeby kostky ledu
  • 1/2 šálku plnotučného mléka (skvělé je i mandlové nebo kokosové mléko)
  • 2 čajové lžičky čokoládového sirupu (nebo i víc podle chuti)
  • popř. 1/4 čajové lžičky skořice

 

Příprava: 5 minut

Vaření: 1 minuta

Hotové za: 6 minut

 

1/4 šálku čerstvě připravené kávy smíchejte s kakaovou směsí tak, aby se úplně rozpustila. Naplňte velkou sklenici kostkami ledu. Na ně nalijte šálek vychlazené kávy a ideálně mandlové mléko. Vmíchejte kakaovou směs a čokoládový sirup. Případně můžete celou směs rozmixovat.

 

Dobrou chuť :-)