Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 729,00 Kč (29,16 €)
skladem
naše cena 149,00 Kč (5,96 €)
skladem
naše cena 89,00 Kč (3,56 €)
skladem

15. 07. 2019

Kokosové máslo - víme, proč a jak ho používat

Málo kdo to ví, ale kokosový olej a kokosové máslo nejsou ty stejné produkty. Jak se vyrábí a v čem spočívá hlavní rozdíl? Na to jsme se podívali v následujícím článku.

 

 


Kokosový olej vzniká lisování dužniny kokosového ořechu. Zatímco kokosové máslo je v podstatě dužnina ořechu mletá tak dlouho, dokud se nespojí do jemné krémové konzistence.  Kokosové máslo obsahuje asi 65 % oleje. Ve srovnání s olejem ovšem obsahuje hodně bílkovin, které podporují růst svalů. Vláknina zase podpoří peristaltiku, vitamíny a minerály celkovou odolnost organismu.  Konkrétně najdete v kokosovém másle velké množství draslíku, hořčíku a železa. V kokosovém másle je také podstatě více kyseliny laurové. Ta významně podporuje imunitní systém, protože umí zničit škodlivé bakterie, viry i plísně. Zdá se vám, že jsme o kyselině laurové už slyšeli? Pravděpodobně ano a to v souvislosti s mateřským mlékem, kde je odpovědná za vývoj imunitního systému.

 

Kokosové máslo také zrychluje metabolismus a tak je velmi vhodné jako pomocník při redukčních dietách. Stačí nahradit jiný tuk, který používáte, kokosovým máslem a po pár týdnech si všimnete prvních rozdílů.

 

A jak kokosové máslo používat? Přidávejte ho do kaší, smoothie nebo mažte na pečivo či sušenky. Skvělé ochutí dezerty, dortové krémy i orientální jídla. My ho používáme v poměru 1:1 místo klasického másla a neměnili bychom Laughing.