ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Málo kdo to ví, ale kokosový olej a kokosové máslo nejsou ty stejné produkty. Jak se vyrábí a v čem spočívá hlavní rozdíl? Na to jsme se podívali v následujícím článku.
Kokosový olej vzniká lisování dužniny kokosového ořechu. Zatímco kokosové máslo je v podstatě dužnina ořechu mletá tak dlouho, dokud se nespojí do jemné krémové konzistence. Kokosové máslo obsahuje asi 65 % oleje. Ve srovnání s olejem ovšem obsahuje hodně bílkovin, které podporují růst svalů. Vláknina zase podpoří peristaltiku, vitamíny a minerály celkovou odolnost organismu. Konkrétně najdete v kokosovém másle velké množství draslíku, hořčíku a železa. V kokosovém másle je také podstatě více kyseliny laurové. Ta významně podporuje imunitní systém, protože umí zničit škodlivé bakterie, viry i plísně. Zdá se vám, že jsme o kyselině laurové už slyšeli? Pravděpodobně ano a to v souvislosti s mateřským mlékem, kde je odpovědná za vývoj imunitního systému.
Kokosové máslo také zrychluje metabolismus a tak je velmi vhodné jako pomocník při redukčních dietách. Stačí nahradit jiný tuk, který používáte, kokosovým máslem a po pár týdnech si všimnete prvních rozdílů.
A jak kokosové máslo používat? Přidávejte ho do kaší, smoothie nebo mažte na pečivo či sušenky. Skvělé ochutí dezerty, dortové krémy i orientální jídla. My ho používáme v poměru 1:1 místo klasického másla a neměnili bychom .