Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem
naše cena 259,00 Kč (10,36 €)
skladem
naše cena 149,00 Kč (5,96 €)
skladem

19. 12. 2017

Káva z Dominikánské republiky je jedinečná. Víte proč?

Dominikánská republika vyváží ve srovnání s jinými producenty jen malé množství vyprodukované kávy. Většinu totiž spotřebují místní obyvatelé, kteří si na jedinečnou domácí kávu potrpí a ne nadarmo ji označují za elixír života.

 


 

Počátky pěstování kávy v Dominikánské republice se datují do první poloviny osmnáctého století. Za tu dobu se dostala kvalita kávy na špičku. Jedinečné klima a pečlivý způsob pěstování, sběru i šetrného zpracování přináší výsledky.

 

V Dominikánské republice se pěstuje výhradně arabika. Až 90 % produkce zastupuje odrůda Typica. V menším rozsahu se pěstuje odrůda Bourbon, Catuai, Caturra a Mundo Novo. Vzhledem k nestálému počasí, nepravidelným srážkám a vysokým nárokům na kvalitu probíhá sběr těch nejzralejších kávových třešní téměř po celý rok – obvykle od září až do května.

 

 

Mezi nejznámější pěstitelské oblasti patří Neyba s typicky lehkou citronovou kávou, dále Valdesia a Cibao. Skutečným kávovým rájem je ovšem oblast zvaná Barahona. Nachází se v jihozápadní části ostrova a vyniká naprosto jedinečnými klimatickými podmínkami, které oblast předurčují k pěstování kávy nezaměnitelné kvality. Jedná se zejména o celoroční deště, teplé oceánské proudy a mírné pasáty, které zajišťují extrémně dlouhé vegetační období a pomalý proces zrání kávových třešní. Právě pomalý proces zrání stojí za plnou a sladkou chutí kávy z oblasti Barahona. A když se k dokonalým klimatickým podmínkám přidá šetrný způsob zpracování formou mokrého procesu, nemůže vzniknout jiná káva než velmi jemná a delikátní. Káva z této proslulé oblasti je zkrátka jedinečným gurmánským zážitkem. Vyniká plnou sladkou chutí s nízkou aciditou, jemnými čokoládovými tóny a omamným aroma.

 

Ochutnejte i vy na www.cafesantodomingo.cz/eshop