Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 149,00 Kč (5,96 €)
skladem
naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


28. 01. 2020

Káva při chřipce a nachlazení – 4x jinak

 Káva při chřipce a nachlazení v rozumné míře neuškodí. V kombinaci s dalšími surovinami naopak umí pomoci od bolesti nebo podpořit imunitu. Pokud jste ochotni přijmout tak trochu jinou chuť kávy, máme pro vás čtyři tipy.

 

 

 

 

 1/ Káva s citrónem při bolesti hlavy

Říká se, že kofein rozšíří cévy a vitamín C koncentrovaný v citronu utlumí bolest. Jak na to? Do malého množství silné filtrované kávy nebo espressa vymačkejte polovinu citronu a vypijte.

 

2/ Káva s kokosovým olejem na podporu imunity

Kvalitní za studena lisovaný kokosový olej obsahuje značné množství kyseliny laurové. Ta je známá pro své antibakteriální a antivirotické účinky. Kávu v kombinaci s kokosovým olejem jsme ochutnali přimo v Dominikánské republice a je fakt, že nám zachutnala. Do šálku s kávou přidejte 1-2 lžíce kokosového oleje. Případně můžete olej s kávou umixovat. Vytvoříte tak příjemně krémovou konzistenci.  

 

3/ Středně a tmavě pražená káva při dráždivém kašli

Středně a tmavě pražená káva obsahuje vyšší množství látky zvané teofylin. Tato přírodní látka uvolňuje hladké svalstvo v průduškách, takže se vám po ní krásně uleví.  Důkazem je fakt, že se teofylin ve své chemické podobě používá ve farmakologii. Nač? Právě na pro léčbu respiračních onemocnění.

 

4/ Káva s kardamomem při bolesti krku

Kardamom je pozoruhodné koření. Psali jsme o něm ostatně už ZDE. Pomáhá mimo jiné proti nejrůznějším virům a tak není od věci přidat si ho i do kávy. Tahle kombinace navíc chutná prostě skvěle. Nejlépe si kávu s kardamomem připravíte ve frenchpressu. K čerstvě mleté kávě přidáte špetku kardamomu (případně i skořice), a pak už zalijete horkou vodou a pokračujete v přípravě jako obvykle.

 

Tak na zdraví!