ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Káva při chřipce a nachlazení v rozumné míře neuškodí. V kombinaci s dalšími surovinami naopak umí pomoci od bolesti nebo podpořit imunitu. Pokud jste ochotni přijmout tak trochu jinou chuť kávy, máme pro vás čtyři tipy.
1/ Káva s citrónem při bolesti hlavy
Říká se, že kofein rozšíří cévy a vitamín C koncentrovaný v citronu utlumí bolest. Jak na to? Do malého množství silné filtrované kávy nebo espressa vymačkejte polovinu citronu a vypijte.
2/ Káva s kokosovým olejem na podporu imunity
Kvalitní za studena lisovaný kokosový olej obsahuje značné množství kyseliny laurové. Ta je známá pro své antibakteriální a antivirotické účinky. Kávu v kombinaci s kokosovým olejem jsme ochutnali přimo v Dominikánské republice a je fakt, že nám zachutnala. Do šálku s kávou přidejte 1-2 lžíce kokosového oleje. Případně můžete olej s kávou umixovat. Vytvoříte tak příjemně krémovou konzistenci.
3/ Středně a tmavě pražená káva při dráždivém kašli
Středně a tmavě pražená káva obsahuje vyšší množství látky zvané teofylin. Tato přírodní látka uvolňuje hladké svalstvo v průduškách, takže se vám po ní krásně uleví. Důkazem je fakt, že se teofylin ve své chemické podobě používá ve farmakologii. Nač? Právě na pro léčbu respiračních onemocnění.
4/ Káva s kardamomem při bolesti krku
Kardamom je pozoruhodné koření. Psali jsme o něm ostatně už ZDE. Pomáhá mimo jiné proti nejrůznějším virům a tak není od věci přidat si ho i do kávy. Tahle kombinace navíc chutná prostě skvěle. Nejlépe si kávu s kardamomem připravíte ve frenchpressu. K čerstvě mleté kávě přidáte špetku kardamomu (případně i skořice), a pak už zalijete horkou vodou a pokračujete v přípravě jako obvykle.
Tak na zdraví!