Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem
naše cena 149,00 Kč (5,96 €)
skladem

22. 01. 2019

Káva nebo čokoláda? Mocha snoubí to nejlepší z obou

Káva a čokoláda. Málokteré dvě potraviny vyvolávají tolik emocí. A málokteré dvě potraviny k sobě tak dokonale pasují. Při boji s pozorností a motivací k práci jsou podstatně lepším pomocníkem než průmyslové energy drinky.

 

 


 

V kávě obsažený kofein je vynikající v prevenci únavy. Citlivějším jedincům, kteří mají potíže s úzkostnými stavy nebo jejich příznaky ale vůbec neprospívá. Takovým malým protijedem na úzkost je ovšem kvalitní čokoláda, která dokáže tyto negativní účinky kofeinu neutralizovat. Současně přispívá k lepšímu prokrvení a zkvalitnění pozornosti. Mocha káva spojuje jedinečné účinky kávy a čokolády a současně může být výjimečným gurmánským zážitkem.

 

Kvalitní arabika, poctivá čokoláda a smetana jsou prvním krokem k úspěšné přípravě mocha kávy. Aby vás mocha opravdu bavila, potřebujete ještě jeden trik. Umění trefit správný poměr kávy a čokolády tak, aby šlo jen stěží odhadnout, kde končí chuť čokolády a začíná chuť kávy. Tak pojďme na to. Co budete potřebovat?

 

  • 1 šálek espresa nebo filtrované kávy
  • ¼ šálku čokoládových pecek nebo 1 balíček horké čokolády Embajador
  • ½ šálku plnotučného mléka nebo smetany

 

Čokoládu rozpusťte v horké smetaně a připravte si šálek kávy.

Do šálku kávy nalijte opatrně a z co nejmenší výšky připravenou sametovou horkou čokoládu a užijte si tu báječnou chuť a příliv energie :-). Připravený nápoj můžete ozdobit šlehačkou a hoblinkami čokolády nebo neslazeným prémiovým kakaem Sobrino.

 

Dobrou chuť a bystrou mysl…