Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 199,00 Kč (7,96 €)
skladem
naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem
naše cena 89,00 Kč (3,56 €)
skladem

10. 11. 2019

Jak o vánocích nepřibrat? Zkuste ořechové krémy jinak

Ořechy patří k Vánocům asi tolik jako kapr a vánoční stromek. O zdravotním přínosu ořechů jsme psali už několikrát, takže je jasné, že čím více jich v cukroví máme, tím je cukroví zdravější a výživnější. Když se navíc podaří nahradit méně zdravé suroviny oříšky, je to ideální stav. A tak vám prozradíme nejuniverzálnější fígl na světě.

 

 

 

Na internetu najdete několik druhů zdravých krémů připravených z ořechových másel. My pro vás máme ten nejsnadnější. No, možná to ani recept, ale spíš rada. Ušetříte s ní mnoho času, nádobí a ještě si dopřejete zdravé domácí cukroví.

 

Tak schválně. Jak připravujete ořechové krémy na zdobení a promazávání vánočního cukroví? Strouháte nebo melete? Ořechy pak vmícháte do másla utřeného s cukrem nebo pudinkového základu? Zkuste to jinak.

 

Nám se osvědčilo nahradit až polovinu hmotnosti másla máslem ořechovým a ostatní suroviny v receptu ponechat v původním množství. Krém je hotový raz dva. Vyhneme se strouhání a mletí ořechů a s tím spojeným nepořádkem. U srdce nás přitom hřeje pocit, že jsme udělali i něco pro své zdraví.

 

Nedávno jsme také narazili na zajímavý tip, jak připravit ořechový krém úplně bez másla. To může být dobrá alternativa pro ty, kdo mají problém s laktózou nebo mléčnou bílkovinou.

 

Tak za prvé. Můžete smíchat pouze ořechové máslo s medem nebo sladidlem ve formě sirupu (z agáve, datlový apod).  Krém není tak jemný jako jsme zvyklí u tradičního cukroví, ale rozhodně je zdravý a ultra výživný.

 

Podstatně blíže má k tradičním krémům náš druhý tip. Recept pochází z webu jimejinak.cz My jsme si ho ale trochu upravili a zjednodušili.  A protože se nám osvědčil, rádi se s vámi o něj podělíme. Co budete potřebovat?

·         2 lžíce celozrnné špaldové mouky (vybírejte mouku jemně mletou)

·         200 ml vody

·         170 g ořechového másla dle chuti

·         100 g kokosového cukru

 

Mouku ve vodě dobře promíchejte, postavte rendlík na sporák a za stálého míchání přiveďte směs k varu. Po pěti minutách přidejte ořechové máslo a cukr a ještě 3 minuty vařte.

 

Na pečení vánočního cukroví nejraději používáme máslo z vlašských ořechů a mandlí. A když si chceme dopřát EXTRA mandlovou chuť, sáhneme vedle mandlového másla ještě po skvělé dominikánské mandové příchuti. Obsahuje velký podíl kvalitního mandlového oleje a dá mandlovým rohlíčkům neopakovatelnou chuť a vůni.

 

Tak vybírejte a dejte nám vědět, jaký krém uspěl u vás doma :-)