Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem
naše cena 679,00 Kč (27,16 €)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem

04. 12. 2018

Gurmánské Vánoce – to jsou Vánoce plné chuti

Vánoce jsou skvělou příležitostí na to, ochutnat něco nového. Dopřát si nějakou lahůdku, která možná i zakotví v našem jídelníčku napořád. Je to čas klidu, uvolnění a užívání si všeho, co je pro člověka v životě podstatné….Chutě nevyjímaje.

 

 

Receptů je dnes na internetu nepřeberné množství a ruku na srdce, málokteré jsou opravdu dobré. Rozhodli jsme se proto s vámi podělit o naše rodinné stříbro. Dva nejoblíbenější vánoční recepty připravené z našich dominikánských dobrot  - kávy, čokolády a samozřejmě i rumu. Jsou lety prověřené a na našem vánočním menu prostě nesmí chybět. Ochutnejte s námi Laughing.

 

Punč z cideru a dominikánského rumu má nezapomenutelnou chuť. Ostatně horké rumové nápoje a nezapomenutelné zážitky jsou neoddělitelnou součástí Vánoc. Máte-li mlsný jazýček, pak tu máme něco speciálně pro vás. Tenhle punč vás zahřeje na těle i na duši. Připravíte-li ho z těch nejlepších ingrediencí, nebudete litovat. V tomto případě nemusíte mít ani výčitky svědomí z popíjení alkoholu. V takto připravené sklenici je ohromné množství zdraví prospěšných látek. Dost možná to bude to nejzdravější, co o Vánocích ochutnáte.

 

Co budete potřebovat?


  • 04 dcl sladšího dominikánského rumu
  • 180 ml jablečného cideru
  • 1 lžičku třtinového cukru nebo javorový sirup
  • kousek celé skořice a badyánu

 

Do vysoké sklenice nalijte rum. V hrnci minutu povařte cider společně se skořicí a badyánem na požadovanou teplotu a nalijte na rum. Podle chuti můžete přisladit třtinovým cukrem nebo javorovým sirupem. A skvěle chutná s trochou vlašských ořechů.

 

Nejedno srdce zaplesá, když se na stole objeví charismatické kávové makronky. Jsou trendy a v kávové variantě s nimi ohromíte nejednu návštěvu. Na rozdíl od typických francouzských barevných makronek neobsahují tyto kávové umělá barviva. Zato nádherně voní.

 

 

Co budete potřebovat?


  • 110 g mandlové mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 90 g vaječných bílků (velmi čerstvá vejce nejsou vhodná)
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžičku jemně mleté kávy Café Santo Domingo
  • špetku soli

 

Mouku, cukr moučku a kávu důkladně mixujte a poté prosejte do misky přes jemné sítko, abyste směs zbavili všech hrudek. V další míse ušlehejte bílky se špetkou soli, postupně přidávejte cukr krupici a pokračujte tak dlouho než vytvoříte konzistenci sněhu. Ten by ovšem oproti českým tradičním receptům neměl tvořit tak zvané špičky. Do makronek patří o něco méně pevný sníh. Velmi opatrně vmíchejte do směsi mouky, cukru a kávy sníh. Ze směsi potom pomocí zdobícího sáčku tvořte drobné makronky (ideálně 2-3 cm velké) na pečící papír. Makronky by měly být dostatečně daleko od sebe, aby se nespekly v neúhlednou hmotu. Makronky nechte na plechu odpočinout cca 5-15 minut. Cílem je, aby se těsto nelepilo na prst. Jakmile těsto nelepí, vložte plech do trouby předehřáté na 150 až 160 stupňů 10 minut.

 

Pečením tahle voňavá práce nekončí. Váháte, jakým krémem tyhle vymazlené makronky naplnit?  Famózní chuti dosáhnete s naší ganache.

 

Co budete potřebovat?


 

 

Čokoládové pecky vložte do menší mísy společně se lžící rumu. Smetanu ohřejte těsně pod bod varu, odstavte a nalejte na čokoládu. Nechte 10 minut odstát a pak promíchejte do hladkého krému.  Jakmile vychladne, můžete makronky začít plnit.

 

Přejeme krásné Vánoce plné lásky, radosti a chuti


Smile DOMINIKÁNSKÉ DOBROTY OBJEDNÁVEJTE ZDE Smile