ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Domácí je domácí. Atmosféru pečení vánočního cukroví mám zarytou pod kůží na celý život. Ta vůně vanilky, teplo a vyprávění dávno zapomenutých rodinných příhod…
Možná máte podobné vzpomínky. Jasně, pohoda a klid se u sedmého druhu převtělila v otravnou práci, která generuje především nepořádek a bere čas. Dnes už doma pečeme jinak. Radši méně a o to lépe. Dáváme si pozor na kvalitu surovin. Chceme prostě to nejlepší. A na tom není nic špatného. Naopak. Proč?
Máslo je máslo, ale nahradit ho v krémech (alespoň z části) máslem ořechovým má mnoho výhod. Je lehké a nebolí po něm žaludek. Je zdravé a plné bílkovin, takže s ním není tolik práce při plnění novoročních předsevzetí a návratu do původní váhové kategorie.
O tom, jak poznat kvalitní kakao, jsme vám už napsali ZDE. Pouze kvalitní kakao obsahuje spoustu minerálů a antioxidantů. Především ale senzačně voní a chutná. Za každým kouskem cukroví je tolik práce a času, že si zaslouží ty nejlepší suroviny. Použijete-li kvalitní kakao, věřte, že výsledek bude o mnoho lepší.
Kokosový olej a vánoční cukroví? Za nás rozhodně ano. V kombinaci s vysokoprocentními čokoládovými peckami z něj vykouzlíte senzační čokoládovou polevu. Kokosový olej má totiž za studena tuhou konzistenci a rozpouští se až při teplotách přesahujících 24-26 stupňů Celsia. Poslouží tak jako výživná a zdraví prospěšná náhrada ztužených tuků, ze kterých se jinak čokoládové polevy vyrábí. Ty jsou plné transmastných kyselin, které představují závažná zdravotní rizika.
Tak co, jdete do toho s námi? Nakupujte to nejlepší a těšte se na recepty na námi ověřené cukroví. Samozřejmě voňavé, na jazyku se rozplývající a zdravé. Každý týden přidáme na náš blog jeden recept. Mňam :-)