Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem
naše cena 429,00 Kč (17,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 259,00 Kč (10,36 €)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem
naše cena 289,00 Kč (11,56 €)
skladem

04. 09. 2019

Co mají společného káva a gril? Víc než byste čekali

Čas grilování pomalu končí. Než pověsíte své nádobíčko na hřebík, měli byste pro přátele zorganizovat kávovou gril party. Zdá se vám to zvláštní? Budete překvapeni, káva se totiž kromě dezertů skvěle hodí do marinád na maso i salátů.

 

 

Neobvyklá chuť, která vás dostane. V kombinaci s chilli a medem nebo římským kmínem je káva naprostým kulinářským skvostem. Masu navíc dodá lehce uzenou chuť. Káva se skvěle hodí do marinád na poctivé hovězí steaky i na vepřové kotlety. Je libo něco tučnějšího? Zkuste třeba vepřovou krkovičku. My jsme se inspirovali recepty takových kulinářských es, jako jsou Zdeněk Pohlreich a kluci v akci. Jednoduché a omamné.

 

Co budete potřebovat?

  • olivový olej,
  • římský kmín,
  • zrnkovou kávu,
  • chilli,
  • sladkou papriku,
  • mořskou sůl.

 

Jak na to?

Římský kmín nejdříve zprudka opražte na pánvi. Smíchejte s umletou kávou, kořením a olejem. Maso vydatně potřete a nechte uležet minimálně dvě hodiny v lednici. Z ledničky maso vyndejte aspoň 30 minut před samotným grilováním: je důležité, aby mělo v celém svém objemu v době pokládání na gril pokojovou teplotu.

 

A protože k dobrému masu patří skvostný salát, máme pro vás tip, jak připravit originální zálivku. Samozřejmě s kávou. Saláty skvěle ochutí silné espresso v kombinaci s medem nebo třtinovým cukrem a citronem nebo kvalitním vinným octem. Nesmí chybět panenský olivový olej a hrstka sekané šalotky nebo jarní cibulky. Mňam…

Tak si to užijte a dejte nám vědět, jak vám chutná.