ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Tropické teploty se rychle změnily v příjemné babí léto. Chuť na ledovou kávu se tak přirozeně vytrácí a na scénu se vrací tradiční horké nápoje. Na špici oblíbenosti je Caffé Latte, které jsme pro vás dnes připravili ve variantě s bílou čokoládou. Jistě oceníte, že při zachování maximální kvality trvá příprava pouhých deset minut a je nad míru snadná;-). Jdeme na to.
Co budete potřebovat:
220 ml čerstvého plnotučného mléka (nebo dle chuti více)
1 polévkovou lžíci smetany ke šlehání (s obsahem tuku nad 33 %)
8 kapek vanilkového extraktu
1 polévkovou lžíci třtinového cukru (nebo podle chuti)
30 ml espressa Café Santo Domingo
1/4 šálku (nebo i víc) pečlivě rozkrájených lupínků bílé čokolády (můžete vyzkoušet i mléčnou nebo hořkou čokoládu)
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Hotovo za: 10 minut
Postup:
V hrnci smíchejte mléko a smetanu, postavte na plotnu a šlehejte, dokud směs nebude horká a napěněná. Hrnec odstavte a vmíchejte do směsi vanilku a cukr. Čokoládu důkladně pokrájejte, jinak se rozpustí do velké usazeniny. Popřípadě čokoládové lupínky nekrájejte vůbec, ale opravdu dobře je v kávě rozšlehejte do úplného rozpuštění. V e vhodné nádobě dohladka ušlehejte horké (nikoli vroucí!) espresso s lupínky bílé čokolády. Dokonale hladkou směs kávy a čokolády nalijte do vysoké sklenice, přidejte napěněné mléko a servírujte. Můžete vyzkoušet i jako studenou variantu.
Dobrou chuť