Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem
naše cena 679,00 Kč (27,16 €)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem

10. 09. 2018

Café Latté s bílou čokoládou

Tropické teploty se rychle změnily v příjemné babí léto. Chuť na ledovou kávu se tak přirozeně vytrácí a na scénu se vrací tradiční horké nápoje. Na špici oblíbenosti je Caffé Latte, které jsme pro vás dnes připravili ve variantě s bílou čokoládou. Jistě oceníte, že při zachování maximální kvality trvá příprava pouhých deset minut a je nad míru snadná;-). Jdeme na to.

 

 

Co budete potřebovat:

 

220 ml čerstvého plnotučného mléka (nebo dle chuti více)

1 polévkovou lžíci smetany ke šlehání (s obsahem tuku nad 33 %)

8 kapek vanilkového extraktu

1 polévkovou lžíci třtinového cukru (nebo podle chuti)

30 ml espressa Café Santo Domingo

1/4 šálku (nebo i víc) pečlivě rozkrájených lupínků bílé čokolády (můžete vyzkoušet i mléčnou nebo hořkou čokoládu)

 

Doba přípravy: 5 minut

Doba vaření: 5 minut

Hotovo za: 10 minut


Postup:

V hrnci smíchejte mléko a smetanu, postavte na plotnu a šlehejte, dokud směs nebude horká a napěněná. Hrnec odstavte a vmíchejte do směsi vanilku a cukr. Čokoládu důkladně pokrájejte, jinak se rozpustí do velké usazeniny. Popřípadě čokoládové lupínky nekrájejte vůbec, ale opravdu dobře je v kávě rozšlehejte do úplného rozpuštění. V e vhodné nádobě dohladka ušlehejte horké (nikoli vroucí!) espresso s lupínky bílé čokolády. Dokonale hladkou směs kávy a čokolády nalijte do vysoké sklenice, přidejte napěněné mléko a servírujte. Můžete vyzkoušet i jako studenou variantu.

 

Dobrou chuť