Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 679,00 Kč (27,16 €)
skladem
naše cena 149,00 Kč (5,96 €)
skladem
naše cena 289,00 Kč (11,56 €)
skladem

15. 04. 2019

6 důvodů, proč nahradit bílý cukr cukrem kokosovým

Kokosovník ořechoplodý je až 30ti metrová palma. Jejím plodem je kokos a nepřeháníme, když tvrdíme, že je fascinující. Využití kokosu je totiž výjimečné pestré. Ty tam jsou časy, kdy jsme v Česku znali jen ten sušený strouhaný nebo jsme se o Vánocích dlátkem pokoušeli dostat k často nepříliš čerstvému mléku z celého plodu.

 

 

 

 

Mezi kokosové TOP patří v dnešní době kokosový olej, který se používá v kosmetice i kuchyni.  Zajímavý a zatím velmi málo známý je kokosový ocet, o kterém jsme psali zde.  Mimořádné vlastnosti má také přírodní nerafinovaný kokosový cukr. Málokdo ví, že se nevyrábí z plodu kokosovníku, ale v jeho květů. Konkrétně z jejich nektaru. A tady je 6 důvodů, proč jím nahradit bílý řepný nebo i třtinový cukr.

 

1/ Velmi nízký glykemický index

Glykemický index o potravinách říká, do jaké míry zvyšují hladinu cukru v krvi. Čím vyšší glykemický index je, tím více musí slinivka břišní vyplavit do krve po jídle inzulínu a tím větší sklo k ukládání tuku organismus má. Kokosový cukr má glykemický index okolo 30-40, což je zhruba polovina oproti bílému řepnému cukru (60) nebo medu (90). Přírodní kokosový cukr je také vhodnou alternativou pro diabetiky.

 

2/ Šetrné zpracování

Zdravý selský rozum i vědecké studie říkají, že méně zpracované suroviny jsou pro naše zdraví lepší než složité průmyslové produkty. Kokosový cukr jednoznačně patří do první zmíněné kategorie. A jak se vyrábí? Okvětí kokosové palmy se ručně nařízne. Nektar takto získaný z okvětí se následně zahřívá, aby se odpařila přebytečná voda. Pak už se hmota jen rozdrtí a kokosový cukr je na světě. Žádné chemické přísady, pouze jednoduché fyzikální ošetření panensky čistého nektaru. No není to radost?

 

3/  Vysoký obsah minerálů

Díky šetrnému zpracování a výjimečnému složení nektaru je kokosový cukr skutečně plný živin. A to i ve srovnání s přírodním třtinovým cukrem. Obsahuje velké množství vitamínů skupiny B, zinek, železo, draslík a hořčík. Za zmínku stojí obsah 14 druhů aminokyselin a vysoké množství antioxidantů.

 

4/ Obsahuje Inulín

Inulín není žádný „bratr“ inzulínu. Jedná se o nerozpustnou vlákninu, která slouží jako prebiotikum. Podporuje zdraví zažívacího systému, působí v prevenci rakoviny tlustého střeva, regulaci krevního Inulín ve stravě podporuje zdraví zažívacího traktu a bojuje proti obezitě. Mimo jiné má pozitivní vliv na udržení vhodné míry krevního cukru.

 

5/ Je praktický

Rozhodnutí nahradit řepný nebo třtinový cukr tím kokosovým, není složité. Stačí si prostě vybrat kvalitní kokosový cukr a v poměru 1:1 jím stávající sladidlo nahradit. Je stejně sladký, stejně se skladuje a navíc prokazuje službu vašemu zdraví.

 

6/ Příjemná chuť

Kokosový cukr má velmi jemnou chuť. Nese známky karamelové příchuti, ale je opravdu tak jemný, že rozdíl nepoznáte. A když, tak jen v tom dobrém :-)

 

 

Smile KOUPÍTE ZDE  Laughing