Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč (2,36 €)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,16 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 249,00 Kč (9,96 €)
skladem
naše cena 679,00 Kč (27,16 €)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,96 €)
skladem

04. 03. 2019

5 dobrot, které v Dominikánské republice musíte ochutnat

Káva, rum a doutník. To jsou tři základní pochutiny, které návštěvník Dominikánské republiky prostě musí ochutnat. Při bližším průzkumu tohoto svérázného ostrova ale zjistíte, že za hřích toho stojí mnohem více.

 

 

 

 

Dominikánská republika je mimořádně pestrá a ne nadarmo získala v roce 2017 titul Gastronomická metropole Karibiku.  Původní indiánskou kuchyni ovlivnily v průběhu historie španělské a africké vlivy. Přičtěte si k tomu karibský životní optimismus, lásku k dobrému jídlu a klima, které umožňuje pěstovat neuvěřitelně širokou škálu potravin a pochutin vynikající kvality. A gastronomická velmoc je na světě.

 

Ačkoli jsou základem většiny jídel rýže, fazole nebo smažené banány Plantain, jsou to jídla velmi rozmanitá, neobvyklá a chutná.  Banány platain obsahují velké množství škrobu a slouží k tepelné úpravě.  Máte-li chuť na maso, pak vám V Dominikánské republice pravděpodobně nabídnou především drůbeží, vepřové a skopové maso. Hovězí maso je sice součástí národního jídla, ale obecně je méně obvyklé a především drahé.

 

1/ Národním jídlem je tradiční kreolské specialita zvaná la bandera Dominicana. V doslovném překladu znamená Dominikánská vlajka, ke které odkazuje barevnost pokrmu. Obvykle se připravuje z hovězího masa, rýže a červených fazolí v omáčce.  Variant je stovky a liší se domácnost od domácnosti. Vegetariány potěší bezmasá verze zvaná moro de habichuelas.

 

2/ Oblíbenou přílohou jsou smažené batáty nebo zelené banány, které jsou obalované v těstíčku z mouky, vajec a rumu. Ten zkrátka nesmí chybět Laughing.

 

3/ Překvapením může být dominikánská verze českého nouzového oběda. Bramborová kaše s opečenou cibulkou, volským okem nebo opečeným salámem znají i v Karibiku. Pouze kaši připravují místní ze zelených banánů a říkají ji mangú.

 

4/ Mořské plody jsou překvapivě dost drahé. Přesto stojí za to je ochutnat. Doporučujeme především restaurace v malých rybářských vesnicích nejlepší a nezvyklou chuťovou kombinaci pescado al coco – vynikající ryba na kokosové omáčce.

 

5/ Specialitou mezi nápoji je Mama Juana. Připravuje se z rumu, červeného vína, medu, stromové kůry a bylinek. Kromě toho, že má detoxikační účinky, je známý také jako účinné afrodiziakum

 

Dominikánská republika, to je originální kuchyně a také prvotřídní suroviny. Typický trojlístek - káva, kakao a rum k Dominikánské republice patří jako rub a líc. To nejlepší, co jsme v Dominikáně ochutnali, pro vás máme zde.